Drop%20sutok6_edited.jpg
English
EN
English
EN
Hebrew
HE
English
EN
English
EN
Hebrew
HE
  • About

    • About us
    • Career
    • Contact Us
  • Our Solutions

    • What is Circular Economy
    • Waste Export
    • Industrial Wastewater Technologies
    • Wastewater Treatment
    • Industrial Wastewater Treatment
    • Waste Management
  • Projects

  • Forums

    • Members
  • Courses

    • Circular Economy Lectures
    • Circular Economy Course
    • Professional Articles
  • Consultation

  • Copy of Solutions

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    Contact us
    To see this working, head to your live site.
    • Categories
    • All Posts
    • My Posts
    Ori Yaacobi
    Dec 16, 2020

    איך נזרוק פחות אוכל ?

    in Circular Economy Case Studies

    מדענים בחברה 22C2Sense המציאו "אף" שיכול לזהות מתי אוכל מקולקל. יש כיום בעייה רצינית ביותר של זריקת אוכל בגלל שהוא התקלקל. לפי הNRDC בין 30-40% מהאוכל המיוצר נזרק. סיבה עיקרית לזה היא האוכל נזרק לפני שמספיקים לאכול אותו. ריקבון של אוכל הוא בעייה גם ברמת התעשייה, גם ברמת המכירה (סופרים ומסעדות) וגם בעייה בבתים של אנשים. כאשר תהליך הריקבון מתחיל נפלטים גאזים מסויימים, בפירות נפלט אתילן, בבשר נפלט אמוניה וכך הלאה. כאשר יש הרבה פירות אחד ליד השני, כשמתחיל ריקבון באחד מהפירות ומתחילה פליטה של אתילן זה מזרז את תהליך הריקבון של שאר הפירות בסביבה. אם ה"אף" יכול לזהות ולהתריע יהיה אפשר לזרוק את הפרי שמתחיל להירקב ובכך למנוע ריקבון של שאר הפירות. ברמה הביתית אני מדמיינת מקרר שיכול בעזרת חיישנים שמזהים את הגזים הנפלטים, לזהות שאוכל מסוים שמתחיל את תהליך הריקבון ולהתריע. ככה יהיה אפשר לדעת שצריך למהר ולאכול את אותו האוכל לפני שכבר מאוחר מדי. זה תורם לכלכלה מעגלית בגלל שהמוצר יפחית את כמות הזבל מתעשיית המזון. ברור שבשביל שזה יהיה לגמרי מעגלי, החיישן עצמו יצטרך להיות עשוי מחומרים ממוחזרים ושיהיה אפשר למחזר אותו כאשר הוא מתקלקל. חיסרון שעלול להיווצר הוא שאנשים יזרקו אפילו יותר אוכל שבפועל לגמרי בסדר לאכול בגלל שהחיישנים התריע שהוא מתחיל את תהליך הריקבון. האם יכולת ההתראה הזו תאפשר לנו באמת לפעול בתבונה ולהפחית את האוכל שאנו זורקים או שהיא תגרום לפרנויה מוגברת בנוגע לטריות של האוכל ובפועל תגרום לזה שיותר אוכל יזרק?

    2 comments
    2 Comments
    Noga Mano
    Dec 20, 2020

    בפתרון מהסוג הזה הייתי ממליצה לשלב גם חינוך סביבתי

    יש כל כך הרבה דברים שאפשר לייצר מפירות וירקות שזמנם עבר (החל מריבות, משקאות ועד חומרי ניקוי לצריכה ביתית וכמובן דשן), כך גם להפחית את כמות הפסולת הנאספת, משונעת ונטמנת, וגם לחבר את האנשים חזרה למה שאיבדנו בדרך...

    Like

    A
    Aviad Karmazyn
    Dec 17, 2020

    עשיתי את המטלה הראשונה שלנו בדיוק בנוסה הזה. הייתי רוצה ״אף״ כזה אצלי במטבח :)

    Like
    2 comments
    Edu-Community
    Lectures and workshops
    Circular Economy Lectures
    Forums
    Projects

    List of projects


     

    Our Solutions

    Industrial wastewater treatment

    Wastewater treatment

    Waste exports

    Waste management

    Circular Economy

    About us

    Environmental Consultation

    Consultation

    Mobile :+972-54-7499711 Email : sales@sutok.co.il Address: Haifa , Israel. ​​​© 2020 by Sutok | Site Map

     

    • sutok YouTube
    • Instagram Sutok
    • Facebook Sutok
    • LinkedIn Sutok
    • Twitter Sutok