קומפוסט שדה אליהו
עסק זה אוסף זבל מצואת פרות מרפתות וזבל לולים ושאריות מזון וצומח,
נותן לו להתייבש על משטחים גדולים ולעבור תהליך של קומפוסט.
בקומפוסט הזה משתמשים אחרי זה כדי לדשן שטחים חקלאים.
עסק זה מקיים עקרונות של כלכלה בכך שבמקום שיצטבר זבל של רפתות, לולים וחקלאות שסתם יעמוד ויזהם את מי התהום או שישרף או יתפרק במטמנות לגז מתאן ויזהם את האוויר שלנו, לוקחים אותו והופכים אותו למוצר שמועיל לנו. המוצר לא רק מועיל אלא הוא מונע בנוסף לכך עוד כרייה של מחצבים לטובת דשנים, דבר שאין לנו בעולם עד אין סוף ובנוסף מונע זיהום קרקע ומים כתוצאה מעודף דשנים. הקומפוסט דומה יותר למה שקורה בטבע, זוהי פסולת אורגנית שמפורקת ע"י חיידקים וחרקים בנוכחות אוויר (כמו עלים שנושרים מהעץ בטבע- ומתפרקים באדמה ע"י חיידקים וחרקים והחומרים שלהם מזינים לאחר מכן את הקרקע לטובת גדילה של צמחים).
ענפים - אין , אבל עלי שלכת רבים ששאני מטאטאת -כן.
ואני משתדלת לפעול לפי שיטת השכבות.
תודה על הקישור. אקרא ואשכיל.
תודה רבה וחג שמח
דבורה
דבורה בוקר טוב האם יש בקומפוסט ענפים? לעיתים כשמטעינים אותו בענפי גזם מהגינה קצב הפירוק איטי יותר מהפסולת הביתית, שהיא לעיתים כבר מעובדת חלקית - חתוכה, קלופה, מבושלת. במקרה כזה כדאי לערבב את הקומפוסט, או "לדקור" עם מקל של מטאטא וכך לצמצם חללים שנוצרו.
סיבה נוספת לפירוק איטי היא קור, אבל מאחר ומדובר על ארץ שטופת שמש כמו שלנו, זו כנראה לא הסיבה. דבר נוסף שמזרז את הפירוק (וגם מנטרל ריחות) הוא שיטת השכבות: רטוב-יבש-רטוב, תוכלי לקרוא על זה בהרחבה -
https://he.sutok.co.il/forum/achievable-sustainability/mkhshbvt-l-psvlt-mzvn-vshr-yrqvt
חג שמח ומלא באור
הבעייה היחידה שאני מוצאת בקומפוסט בייתי , כדוגמת המיכל הגדול שיש לי בגינה ....שהוא מתמלא מהר יותר מזמן הפיכת הזבל האורגני לקומפוסט ....האם יש דרך לזרז את התהליך?
עוד על איך להפוך את הזבל הפרטי שלנו לזהב לגינה ולסביבה