הרשת, קבוצות הווצאפ למיניהן וכל מדיה אפשרית אחרת, מלאות במידע, אמיתי או מזויף, ביקורת, רעיונות גשמיים ורוחניים בעניין הקורונה. נראה שהכל כבר נאמר והנה צומחות להן סטטיסטיקות מקוריות, פרשנויות, בדיחות, שירים, קאברים לשירים ומה לא?...
אז לא, לא נלאה אתכם בחומרים נוספים על הקורונה, אלא נתרכז בטיפים ורעיונות כיצד להעביר את הזמן, בפנים ובחוץ, בצורה מקיימת. ההמלצות מחולקות לחלק "מעשי" ולחלק "רוחני":
נתחיל מהמלצות מעשיות:
נתבונן במזון אותו אנו צורכים בימים אלו - ממה הוא מורכב, האם הוא מאוזן ומזין? כיצד אפשר להעשיר אותו (ומי מאיתנו שמבשלים עבור משפחה - חישבו האם המזון מיטיב עם הילדים הגדלים)? - ניתן לנצל את האביב ואת החצר - הפרטית או המשותפת, להכיר את הצמחים האכילים (ויש לא מעט מאלו! כמעט בכל פינה ובמיוחד בטבע העירוני ניתן למצוא חרדל, חוביזה, כף אווז האשפתות, סירפד ועוד) ואת מה אפשר להכין מהם. אפשר להתחבר ללקטים מנוסים שבעת הזו משתפים בנדיבות מהידע שלהם:
אורי מאיר צ'יזיק אשר מעביר "קורס ליקוט מזון בסיסי" באמצעות הטלגרם, או הצטרפות לקבוצת ווצאפ ייעודית שנפתחה עבור הקורס.
אביבית ג'וטי ברקוביץ משתפת אף היא בידע מקצועי בבלוג שלה, ועוד רבים אחרים.
נצלו את הזמן למיון מגירות וארונות מטבח - להחליט מה להשאיר ומה לזרוק. כן, לזרוק - נכון ש"לא זורקים אוכל" אבל אם נמצא שם מצרכים שמרכיביהם אינם מיטיבים עם הגוף - זו ההזדמנות להיפטר מהם. זוהי גם הזדמנות לנסות מתכונים שתמיד נמנענו מהם בגלל הזמן הדרוש כדי ליישמם - שיטות שונות לשימור מזון כמו החמצה, התססה, ריבות, הנבטה ו"סתם" תבשילים מורכבים יותר ממה שמקובל להקדיש להכנת הארוחות בזמן שגרתי יותר.
מיון וסדר בבית - בארונות הבגדים, במחסן, בכל מיני פינות שבהן מצטברים חפצים שונים. מיינו, הקדישו מחשבה לחפצים שמהם קשה להיפרד - מתי השתמשתם בהם לאחרונה ומתי עוד תשתמשו? זה הזמן לאוורר, לרענן, להוציא מהבית את מה שאין בו תועלת… למסור (או לפחות לרכז דברים למסירה בימים שאחרי), ל"מחדש" - להפוך סיר ישן לעציץ, מכנסי ג'ינס לתיק בד, חולצה לכרית, ועוד… פאזלים שווים, ספרים ומשחקים ניתן להחליף עם שכנים ומכרים הגרים בקרבת מקום (אם אתם חברים בקבוצת ווצאפ או פייסבוק ישובית/שכונתית - ניתן לפרסם גם בהן וכך למצוא מכנים משותפים נוספים)
הכינו חומרי ניקוי ידידותיים לסביבה ולמשתמש - בעת הזו שבה אנו נדרשים להגיינת-יתר, שכשלעצמה עלולות להיות לה השלכות על הבריאות, מומלץ מאד להכין את חומרי הניקוי בעצמנו, מחומרים פשוטים, זמינים וידידותיים לאדם ולסביבה, באמצעות סרטוני ההדרכה של יעלי אטשטיין, מייסדת "מסה קריטית - צרכנות בריאה לישראל".
ועתה להמלצות ה"רוחניות":

צאו למרפסת, לחצר הבית או הבניין, והתכוננו לצפות בסרט הטבע היומי. התיישבו בנוח לשעה קלה של התבוננות והקשבה לטבע העירוני או הכפרי שסביבנו. התבוננות ממוקדת מפגישה אותנו עם ציפורים, זחלים, חיפושיות וחרקים מרהיבים אחרים, שאינם מודעים כלל לטלטלה הרגשית שעוברת האנושות בימים אלו. יצורים מופלאים אלו עסוקים בעונה הזו בליקוט, הפרייה, גדילה ושאר נפלאות הבריאה, והתבוננות בהם עשויה להרגיע, להסיח את הדעת ממתקפת המדיה ולהכניס אל הגוף אוויר צח, רוגע ותובנות חדשות.
באותו מקום נעים ונוח שמצאתם לכם, עירכו רשימה:
מה למדתי על עצמי בשלושת השבועות שחלפו: מה גיליתי שאני אוהב/ת, מה אני עוד רוצה ללמוד: לנגן? לתפור? לעשות פסיפס? לשפץ את הבית? זוהי הזדמנות לצפות בסרטוני הדרכה כיצד לתקן דברים בבית - רובה באריחים במקלחת, תיקוני צבע, להכין מתנות לבד.
האם יש משהו שתירצו ללמד אחרים? פתחו הזמנה באמצעות הזום ושתפו בכל דרך אפשרית על מנת להשיג קהל - גילגול סושי, טכניקה לציור מנדלות, אילוף כלבים, ריקמה, עיסוי תינוקות, או כל דבר אחר שאתם מרגישים שתוכלו לתרום בו לאנשים בקצוות האחרים של הווי-פיי. גם אם היוטיוב מוצף בהדרכות מסוג זה - עצם המחשבה על ה"סדנא" הפרטית שלכם, הכנתה וההתכוונות אליה, תעזור בהפגת המתחים וכפיתרון לזמן שלא ניתן לנצל אותו אחרת.
אז לסיכום, דיברנו פה על תשומת לב למה שניכנס לגופנו, וברירת המזון והתכנים המיטיבים עימו.
תשומת לב לחפצים שאגרנו וצברנו - האם הם נחוצים ואם לא - איך אפשר למחזר אותם (Repurpose) או למי אפשר להעביר אותם.
שתפו אותנו באופן שבו אתם מעבירים את התקופה הזו, מה למדתם, ומה אתם מתכננים לעשות.
חג אביב שמח, מיוחד ומלא בריאות לכולם!