מתכונים מלוקטים, במיוחד לקראת טו בשבט צאו החוצה להתאוורר וחפשו פירות וצמחים עונתיים. אין דבר יותר סביבתי מלאכול עונתי, מהשדה לצלחת. ואין דבר יותר הולם לציון טו בשבט, כמו ללקט מכל הבא ליד, לבשל, לאפות, להתפרע ברעיונות ולאכול. בעונה הזו, בשיא הגשמים, צצים להם מגוון צמחים, כמו החובזה, הלוף וההדרים, בשדות ואפילו בחצרות ובשבילים העירוניים, אז תפתחו עיניים וחפשו אותם בטיול הבא בקרבת הבית.
הנה לכם כמה רעיונות למתכונים שרק השבוע הספקנו ללקט ולהכין: + ריבת תפוזים סינים מהעץ של השכנה + נזיד חובזה ועדשים חורפי + תבשיל לוף וחמצוצים (אזהרה! לוף אם לא מבשלים כראוי וסותרים יכול להיות מאד צורב! חפשו הסברים מפורטים בטרם הכנתו) + עלי חובזה ממולאים באורז בחמיצות הדרית. בדיוק כמו עלי גפן רק בחינם
רוצים מתכונים? נשמח לשתף ושתפו אותנו במתכונים העונתיים שלכם ובתמונות התבשילים שלכם