רציתי לשתף את מה שאני חושב בנוגע למשבר הסביבתי שאנו חווים בימים אלה. אחרי שנתיים של למידה בטכניון בהם לקחתי קורסים שונים העוסקים בסביבה, ברור שרמת החיים הגבוהה שלתוכה חלקנו הגדול נולד, הביאה איתה גורמים הרסניים עבור קיום החברה האנושית.
העולם שלנו הוא מערכת שלמה: אטמוספירה (אוויר), גיאוספירה (אדמה), הידרוספירה (מים) וביוספירה, מערכת החיים המבדילה אותנו משאר כוכבי הלכת. הגידול העצום באוכלוסיית הכדור מאז המהפכה החקלאית (לפני 10,000 שנים) והמהפכה התעשייתית (לפני 150-200 שנים) הוביל לדלדול משאבים כולל, שמשפיע על כל מערכת שציינתי בנפרד וכמובן שעל כולן ביחד. הפגיעה במערכות השונות מעמידה בסימן שאלה איזה עולם אנו משאירים לצאצאינו.
בראייתי, ניהול משאבים נכון צריך להיות בצמרת הדיון הסביבתי הלוהט שמתנהל בימים אלו ונוגע לכל דבר: טיסות, שימוש בפלסטיק, אסדת הגז לוויתן, וכמובן שיש עוד נושאים רבים ולא פחות ראויים.
למעשה, ניהול משאבים קשור לדרך בה נהגו חוואי אנגליה בשטח המרעה הציבורי בימי הביניים, או להכחדה העצמית של אנשי איי הפסחא. מקרים אלו מהעבר הפכו משל לנושא חשוב בכלכלה חברתית והם מדגימים את המושג שנקרא "הטרגדיה של רשות הרבים". לכל מי שמתעניין – מומלץ.
אני קורא בפורום הזה לא להישאר אדישים. חשוב לפעול, ועוד יותר טוב לפעול מתוך הבנה. ככל שיותר אנשים יבינו, כך גדל הסיכוי להצליח:)