כמה פעמים קרה לכם שקניתם חבילת ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה...) ומעבר לאריזת פלסטיק שהלכה לפח לא סיימתם אותה בזמן והייתם צריכים לזרוק את כל הצרור המרקיב?
מבחינה סביבתית, אין כמו לגדל לעצמינו את המזון לצריכה עצמית. גידול עצמי מייתר את השימוש בחומרי הדברה המזיקים לאדם ולסביבה. אין צורך בשימוש באריזות מזון שלרב הינן אריזות לא מתכלות כמו פלסטיק וקלקר, אין צורך בשינוע מזון ממקומות מרוחקים (לעיתים מגיעים מתוך גבולות הארץ אך לעיתים גם מחוצה לה) תהליך הגורם לפליטת גזי חממה, וכמובן אנחנו צורכים מזון טרי וקוטפים בכמות המדוייקת שאנו צריכים ככה שזה מצמצם בזבוז מזון בצורה משמעותית.
אז לקראת החורף שכבר עוד רגע כאן, זהו בדיוק הזמן להתחיל להכין גינת חורף. מה גדל בעונה הזו? עלים למינהם (כמו חסה, בייבי, מנגולד, פטרוזיליה), שורשים (כמו סלק, צנונית), מצליבים (כמו כרובית, כרוב, ברוקולי) ובצלים. ירקות החורף, מאוד מתאימים לגידול גם בעציצים קטנים במרפסת או על עדן החלון למי שאין ברשותו גינה זמינה,ניתן לקרוא עוד על טיפים לגידול ירקות במרפסות בקבוצת הפייסבוק מרפסות אורבניות. העלים למינהם מומלצים במיוחד למי שיש מגבלת מקום לשתילה, הן משום שהגידול שלהם קליל ביותר ואפשר לצרוך בדיוק את הכמות הנדרשת בלי חשש שילך לפח והן משום שבקנייה שלהם בשווקים, לרב הם מגיעים ארוזים באריזות בלתי מתכלות. אז למי שמועניין, שלב ראשון, כדאי להתחיל בלטייב את האדמה, להפוך, לאוורר ולחמצן אותה, ולהוסיף קומפוסט או הומוס. שלב שני, כשהאדמה מוכנה, זו העת לזרוע זרעים או לשתול שתילים, עם תחילת הסתיו, ורצוי להמשיך לזרוע או לשתול כל העת. כך תובטח לנו אספקה שוטפת של ירקות, שיתחילו לתת "פרי" כחודש לאחר מכן, שיניבו לכם שלל ירקות, זמין בריא ונקי מחומרי הדברה וללא פסולת. בתאבון, לבריאות ובהצלחה יש לכם טיפים לשתילת ירקות חורף? קבוצות פייסבוק מומלצות? נשמח לשמוע בתגובות
לטיפים נוספים על בזבוז מזון: https://www.sutok.co.il/.../achievable.../bzbvz-mzvn