פיתוח של בשר סינתטי חשוב יותר היום מאי פעם בעבר. חקלאות תאית היא תחום מדעי המשתמש בביוטכנולוגיה כדי לייצר חלבונים שבדרך כלל נגזרות מבעלי חיים. הפתרון לכך היא גידול בשר במעבדה. אם נוכל להכין בשר ללא צורך חיות, זו כבר יתרון לכדור שלנו כי יש הרבה חסרונות בתעשיית גידול חיות. כמו פליטת גזי חממה ושמירת החיות יקר מאוד. אם נצליח בגידול בשר סינתטי נוכל להכין בשר יותר ברי עם יותר חומר מזין. יהיה יותר שטח לפיתוח בנייה וזאת גם יתרון לטבעונים שיוכלו לאכול בשר עם חומר מזין במקום לקחת תוסף תזונה. האם נוכל לייצר מספיק בשר במעבדות לספק את המדינה? זאת הבעיה היחידה לפתרון הזה. חברת mosa meat היא חברה הולנדית שמפתחת בשר סינטתי. הם מספרים שהתחילו לפתח בשר סינטתי כדי להכיל בני אדם בצורה בריאה, יעילה ושלא פוגע בבעלי חיים. הם מעמינים שזה יוריד מכיר של בשר בצורה משמעותי ויהיה הרבה יותר ברי. מחובר קישור לאטר שלהם שמראה את התאליך של הכנת בשר סינטתי.
top of page
To test this feature, visit your live site.
2 Comments
bottom of page
אני חושבת שהפיתוח של בשר סינטטי הוא מאוד טוב לסביבה אבל לא בכרח זה מה שנכון לבריאות האדם. לפעמים אנחנו כל כך עקשנים שלמרות שאנחנו מבינים שכדאי להקפיד על אכילת דברים מין הטבע, אנחנו לא מווטרים על אוכל הטעים כמו הבשר ומחפשים כל מיני פתרונות מלאכותיים. לפי דעתי, פתרון מוצלח לבעיה הזאת יכול להיות מודעות על כמות בבשר שאנו אוכלים ולנסות לא לקנות מעבר לכמות שהעולם יכול לייצר בלי לפגוע במאשבים.
הבורגור הביומיקרי
אכן המצאת בורגור לא ממקור חיה שגם כן טעים כמו בורגר בקר, ומזינה באותה רמה מבחינת רמת החלבון והברזל לא דבר פשוט כלל.
מולקולה מרכזית אחת שאחראית על הטעם הבשרני היא המם (heme). היא נמצאת גם כן בשורשים של צמחי סויה המחוברים לחלבון לגהמוגלובין. הבעיה היא, שסויה מכילה הרבה פחות עצם משריר פרה ולכן המבורגר צמחוני חסר את הטעם הבשרני החתימה הזה.
אחת הפתרונות הביוטכנולוגיות היא הנדסה גנטית של תאי שמרים כדי להכיל את הגן להמוגלובין הנמצא בסויה, כך להתאפשר ייצור בת קיימא ובנפח רב של להמוגלובין.
ייצור בעלי חיים מהווה כ-15% מגזי החממה, התורם להתחממות כדור הארץ . אם נעבור לבורגור צמחי נפחית בהתחממות גלובלית.
אין חסרונות בבורגור הזה. הוא מזין באותה רמב כמו בורגור בשרני מבחינת חלבונים, שומנים וברזל אדרבה יש את היתרון שהוא לא מכיל כולסטרול הסותם עורקים וגורמים להתקפי לב הכרוך עם אכילה מרובה של בשר. אז הבורגר בריא עבורינו, בני האדם מה גם שעבור הסביבה.
השאלה העיקרית האם אנשי הציבור יהיו מושפעים שהבורגר הביומיקרי הוא טעים כמו הבורגר הבשרי. האם יתמקדו על העובדה שזה טעים ומזין או האם פשוט יתגעגעו לטעם הממכר של בשר?
בהחלט למי שרוצה לצמצם או לבטל את צריכת הבשר, אך עדיין מתחשק לטעם של המבורגר עסיסי וטוב, הביוטכנולוגיה יכולה למצוא את הפתרון.