אחרי שעשה מחקר רחב על מאורות של טרמיטים מיק פירס (Mick Pearce), אדריכל מזימבבואה, עיצב בניין משרדים שצורך 50% פחות אנרגיה. הטרמיטים בונים רשת של ערוצים וחללים בתוך הקן שלהם שמאפשר לאוויר חם לעלות ולצאת מהמבנה, ולאוויר יותר קריר להיכנס מלמטה.
העיצוב של הטרמיטים מבוסס על העיקרון שאוויר קר יותר כבד מאוויר חם, ככה שאוויר חם עולה באטמוספרה. זה בדיוק אותו עיקרון שעליו פועלים כדורים פורחים. טרמיטים בונים מין צינורות שמובילות למחוץ לתקרה ומרשות לאוויר חם לברוח. בנוסף, הם בוים ערוצים שמאפשרים לאוויר קר שקרוב לקרקע להיכנס אל רשת אוורור שמחברת את כל החדרים הפנימיים. בזכות העקרונות העלה, הטרמיטים משאירים את הקן שלהם בדיוק ב 31 מעלות צלזיוס (טמפרטורה מושלמת בשביל טרמית ממוצע) למשך כל השנה.
היתרון של בנייה מסוג זאת חוסכת מלא אנרגיה. דמיינו עולם שבו לא צריכים להדליק מזגן או תנור חימום בכלל. לפי המודל הזה, אין צורך לקנות ואחר כך גם לשפץ, ובסוף לזרוק מזגנים שבכל מקרה קשה למחזר. לכן, אימוץ של הראיון הזה דוחף אותנו לכיוון כלכלה מאגלית. החיסרון הוא שנצטרך לשנות את כל מה שחשבנו שידענו לגבי אדריכלות ובנייה.
האם אפשר ליישם את עקרונות העיצוב של מיק פירס בתחומים אחרים, כמו רכבים, מכונות ייצור, או אפילו בגדים?
לעוד מידע: