כ90,000 טון של פירות וירקות יובאו ב2018 לארץ! היום בבוקר קיבלנו בשורות משמחות, שבעקבות לחץ ציבורי, חלק מרשתות השיווק יתחילו להפריד ולסמן את הפירות והירקות המיובאים והמקומיים.
בעיקר לקראת החורף, אנחנו רואים כי מגוון הפירות משתנה ויורד, ויותר ויותר קשה למצוא פירות קיץ. הפירות הלא עונתיים, ברובם מגיעים אלינו מרחוק, עוברים תהליך אריזה ושינוע ארוך מהקצה השני של העולם, דרך הים, האוויר והקרקע. לכן מבחינה סביבתית נכון יותר לצרוך פירות עונתיים בתוצרת מקומית, שתהליך האריזה שלהם מתון יותר, ותהליך השינוע שלהם קצר יותר.
איך אנחנו יכולים בכל זאת לצרוך פירות לא עונתיים תוך התחשבות בסביבה? כמו שעשו פעם, הסבתות שלנו, ריבות וחמוצים! תהליכים אלו בעצם נועדו לשמר פירות וירקות לתקופות ארוכות של מחסור בהיצע. לפעמים הפתרון הוא פשוט תרופת סבתא 😊 יש לכם מתכון? שתפו אותנו בתגובות.