אין זמן נכון יותר מחג החנוכה, לדבר על מיחזור שמן מאכל!
שאלתם את עצמכם לאן הולך כל שמן הטיגון המשומש במסעדות ומאפיות אחרי שסיימו לטגן בו סופגניות ומיני מזונות?
בעבר נהגו פשוט להזרים את השמן המשומש לצנרת הביוב הרגילה. פעולה שיוצרת המון תקלות במערכות פינוי שפכים, ובמקרה הגרוע עלולה לגרום בין היתר לזיהום מקורות מים וקרקע.
כיום ישנם חוקים המחייבים עסקים לטפל בשמן, וקיימות חברות האוספות שמן משומש ממוסדות הסעדה ואף משלמות עליו, ולאחר מכן דואגות למיחזורו.
לאילו מטרות ממוחזר השמן?
התוצר העיקרי הוא ביו דיזל, שהוא דלק שמקורו בשמני בישול משומשים שמהווה תחליף לסולר שמקורו בנפט.
מעבר לכך, שמן טיגון ממוחזר, משמש כחומר גלם לייצור מוצרי סיכה, מממסים ואף לתזונת בעלי חיים.
אתם בטח שואלים אם יש פתרון גם לצרכנים ביתיים? אז קיימות מדינות בעולם שבהן יש עמדות איסוף שמן לצרכן הפרטי. בארץ, טרם...
מה שכן, אתם יכולים לנסות לחפש מסעדה שמסכימה לקבל את השמן המשומש שלכם. היי, הם וגם אנחנו מרוויחים מזה.
שתפו אותנו ואת הקהילה אם מצאתם פתרון למיחזור השמן שלכם.
וחג חנוכה שמח
A very intriguing post and begs the question what about other waste products from restaurants ? Not long ago I worked as a line cook in a restaurant and witnessed first hand the huge amounts of food and bio waste. Perhaps a similar to solution to the oil waste you presented can be applied to food waste. A collection system for food waste would greatly diminish the amount of food in landfill and the resulting compost could be used for such a wide variety of applications.