כל הזמן אני שומע "קשים חד פעמיים זה נורא!" "הקשים ישמידו את האנושות!" "ראיתי פעם ים שכולו היה רק מקשיים חד פעמיים שנזרקו רק ממסעדה אחת."
עכשיו ברצינות.
כמה המלחמה בקשים תציל את העולם?
top of page
To see this working, head to your live site.
האם קשים חד פעמים הם אסון
האם קשים חד פעמים הם אסון
4 comments
Like
4 Comments
bottom of page
צבי ים צעירים נתונים לחסדי האדם, הטבע והטורפים. אם כבר צלחו את איתני הטבע והגיעו לבגרות, האויב היחיד שלהם הוא האדם. האדם וכל מה שנובע מפעילות האדם, ביבשה ובים.
שקית מתעופפת בעיר או במדבר, עלולה להגיע בסופו של דבר למי הים ושם לחנוק אלמוג, דולפין, צב ים או כל יצור ימי "זניח" אחר, צמוד מצע או כזה שחי בעמודת המים.
אבל מעבר לכך, כל הפסולת המוצקה המגיעה לים מהיבשה - זו הנאספת ע"י גלי הים מהחופים, עם הרוח או עם מי הנחלים, גורמת בדרכה לפגיעה בסביבה הימית. זוהי איננה פגיעה אסתטית בלבד אלא פגיעה ממשית במגוון המינים וביכולת של המערכת האקולוגית הימית להשתקם מפגיעות אחרות - מכניות (סערות קיצוניות, פגיעה כתוצאה מכלי שיט), או כתוצאה מזיהומים כימיים, דליפות נפט, זיהומים חיידקיים ואחרים.
עשו לכם הרגל - הולכים לים? יוצאים לטיול או לפיקניק, בכל מקום שהוא? קחו איתכם שקית לאיסוף הזבל, שלכם (כמובן) וגם של אחרים. הזבל רב מדי? תנו עדיפות לשקיות הרבות, כי להן כושר תנועה ויכולת לחצות יבשות...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4690968,00.html סרטון שצולם בקוסטה ריקה תיעד צב ים כשבאפו תקועה קשית באורך של 12 ס"מ.
סרטון אחד שווה אלף מילים
הקשים הם בעיקרם סמלם למשהו חסר משמעות שאנחנו צורכים בצורה עיוורת - כי הוא שם,כי זה נוח.אפשר להתווכח אם אפשר לשתות בלי כוס חד"פ אבל לחלוטין אפשר לשתות בלי קש. כמובן שיש אספקט סביבתי וכו' אבל הוא זניח לעומת אריזות, שקיות ניילון וכו'
שאלה מצוינת.
אפשר לראות בקשים את המקבילה הפלסטית ל"מין דגל" אקולוגי.
פיסת הפלסטיק הזו מזהמת בכל שלבי הייצור, ההפצה וכמובן שלאחר השימוש, בדומה לכפיות.
ותכל'ס, הכי פשוט לוותר על הקשים. אפשר להסתדר בלעדיהם, וזו אמירה גם כלפי מי שמגיש לנו אותם - מותר וצריך להגיד "לא".
ולהרגיע קצת את המצפון.
ברור שזה לא מספיק...
אבל זו התחלה. שינוי קטן שניתן לחוות בו תחושת הצלחה... לסמן V, ולהמשיך משם.